+31 (0)6 5022 7710

Ma-vr: 17.00-20:00 | Za: 9:00-15:00

info@brabantsekoemest.nl

Binnen 24 uur reactie

Koemest korrel zak 20KG

Deel dit bericht

Koemestkorrels strooien

Koemestkorrels in uw tuin strooien is een goede manier om de grond van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Hierdoor groeien bloemen en planten beter en krijgt u een mooie tuin. Organische mest wordt al van oudsher gebruikt om de bodem te verbeteren. Natuurlijke mest dient u in de grond te spitten of te cultiveren. Een alternatief is gedroogde koemest, koemestkorrels en of organische mestkorrels over uw gazon of bloemenperk strooien. Door regen of water uit een sproeier, worden de voedingsstoffen uit de mestkorrels dan naar de wortels van de planten getransporteerd. Zo krijgen uw planten de nodige voedingsstoffen, zonder dat u zwaar fysiek werk hoeft te doen.

Hoeveel kilogram koemestkorrels wilt u strooien?

In tuin of op gazon kunt u onderstaande dosering aanhouden

Dosering:

  • 1 kg per 6-8 m2.
  • 10 kg is 60 a 80 m2
  • 100 kg is 600 a 800 m2
  • 150 kg is 900 a 1200 m2

Dit is een advies u mag altijd meer strooien als u dat zelf wilt. Op gras is advies 3 x per jaar te strooien 1e feb-apr 2e juni-aug 3e sept-nov. Wilt u koemestkorrel bij planten strooien kan dat ook natuurlijk 1 handjes vol per plant. Bij haagplanten is advies om 1 zak 10 kg per 10-15 meter te strooien.

Hoe koemestkorrels strooien?

De aangegeven hoeveelheid koemestkorrels gelijkmatig over de te bemesten oppervlakte uitstrooien. In border en moestuin de koemestkorrels iets doorharken. Bemesting bij voorkeur toepassen als er regen wordt verwacht of als de te bestrooien oppervlakte vochtig is na het sproeien.

Wanneer u koemestkorrels wilt bestellen om in een tuin te strooien, zit u goed bij Brabantse Koemest. Wij verkopen deze korrels namelijk in verschillende hoeveelheden. Zo kunt u een emmer van 5 kg of zak met 10-20 kg koemestkorrels bestellen, maar is een grote Big Bag koemestkorrels van 300, 500 en 1000 kg ook mogelijk. Een Big Bag is vooral handig als u bijvoorbeeld werkt als hovenier en dus meerdere tuinen wilt bemesten.

Bestel eenvoudig online

Heeft u vragen over onze koemestkorrels of hoe u deze moet strooien? Wij beantwoorden deze vragen graag wanneer u belt naar 06-50227710. Koemestkorrels bestellen? Dat kan eenvoudig via deze webshop.

Meer inspiratie

Uitbreiding assortiment

Gopart meststrooier duw Wat een voorjaar. Zo nat en koud. Maar mensen het is nog steeds niet te laat om te kunnen bemesten. Juist nu

Koemest korrel zak 20KG
Bemesting

Koemestkorrels strooien

Koemestkorrels in uw tuin strooien is een goede manier om de grond van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Hierdoor groeien bloemen en planten beter en krijgt