+31 (0)6 5022 7710

Ma-vr: 17.00-20:00 | Za: 9:00-15:00

info@brabantsekoemest.nl

Binnen 24 uur reactie

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Champost

Champost, ook wel champignonmest genoemd, wordt vaak verward met compost maar is toch echt iets anders. Champost is, in tegenstelling tot ‘gewone compost’, namelijk niet gemaakt van uitsluitend plantaardige stoffen. Het is de organische mestsoort die afkomstig is uit de champignonteelt. Champignons worden gekweekt op paardenmest en dit wordt samen met stro, kalk en kippenmest gecomposteerd tot champost.

Verhoog de pH-waarde van de bodem met champost

Dankzij de toegevoegde kalk heeft champost een zuurbindende waarde, ook wel neutraliserende waarde genoemd. Deze waarde geeft aan in hoeverre de zuurgraad van de bodem geneutraliseerd wordt. De zuurbindende waarde van champost is 45 per ton. Bij toepassing van 25 ton per hectare is dit te vergelijken met een onderhoudsbekalking van 1125 kilogram CaO per hectare. Wilt u de pH-waarde van de bodem verhogen? Dan is champignonmest van dé specialist uit Deurne hier zeer geschikt voor.

Tijdens het groeiseizoen komt de stikstof langzaam vrij

Doordat er paarden- en kippenmest aan champost wordt toegevoegd, wordt dit product gezien als een dierlijke mestsoort. In vergelijking met andere dierlijke mestsoorten heeft champignonmest een laag gehalte aan minerale stikstof en heeft het met 25% ook een lager stikstofcoëfficiënt. Dit betekent dat, gedurende het groeiseizoen, de stikstof langzaam vrijkomt.

Plaats eenvoudig uw bestelling!

Bij Brabantse Koemest uit Deurne bestelt u naast gedroogde koemest ook champost. Dit gaat heel eenvoudig in de webshop. Heeft u vragen over betalen of leveren of wilt u graag andere informatie? Bel dan gerust naar 06-50227710, want wij helpen u graag.

Meer inspiratie

Koemest korrel zak 20KG
Bemesting

Koemestkorrels strooien

Koemestkorrels in uw tuin strooien is een goede manier om de grond van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Hierdoor groeien bloemen en planten beter en krijgt

Mobiele mestscheider huren?

Wij van Brabantse Koemest uit Deurne verhuren een mobiele mestscheider. Deze staat op een aanhangwagen voor achter de auto. De mobiele mestscheider heeft ongeveer een