Slider
Home » Advies » Koemestkorrels strooien

Koemestkorrels strooien

Koemestkorrels in uw tuin strooien is een goede manier om de grond van voldoende voedingsstoffen te voorzien. Hierdoor groeien bloemen en planten beter en krijgt u een mooie tuin. Organische mest wordt al van oudsher gebruikt om de bodem te verbeteren. Natuurlijke mest dient u in de grond te spitten of te cultiveren. Een alternatief is gedroogde koemestkorrels over uw gazon of bloemenperk strooien. Door regen of water uit een sproeier, worden de voedingsstoffen uit de mestkorrels dan naar de wortels van de planten getransporteerd. Zo krijgen uw planten de nodige voedingsstoffen, zonder dat u zwaar fysiek werk hoeft te doen.

Hoeveel kilogram koemestkorrels wilt u strooien?

In tuin of op gazon kunt u onderstaande dosering aanhouden

Dosering:

  • 1 kg per 4-5 m2.
  • 10 kg is 40 a 50 m2
  • 100 kg is 400 a 500 m2
  • 150 kg is 150 a 300 m2

Dit is een advies u mag altijd meer strooien als u dat zelf wilt. Op gras is advies 3 x per jaar te strooien 1e feb-apr 2e juni-aug 3e sept-nov. Wilt u koemestkorrel bij planten strooien kan dat ook natuurlijk 1 handjes vol per plant. Bij haagplanten is advies om 1 zak 10 kg per 10-15 meter te strooien.

Hoe koemestkorrels strooien?

De aangegeven hoeveelheid koemestkorrels gelijkmatig over de te bemesten oppervlakte uitstrooien. In border en moestuin de koemestkorrels iets doorharken. Bemesting bij voorkeur toepassen als er regen wordt verwacht of als de te bestrooien oppervlakte vochtig is na het sproeien.

Wanneer u koemestkorrels wilt bestellen om in een tuin te strooien, zit u goed bij Brabantse Koemest. Wij verkopen deze korrels namelijk in verschillende hoeveelheden. Zo kunt u een zak met 20 kg koemestkorrels bestellen, maar is een grote Big Bag koemestkorrels van 300 of 500 kg ook mogelijk. Een Big Bag is vooral handig als u bijvoorbeeld werkt als hovenier en dus meerdere tuinen wilt bemesten.

Bestel eenvoudig online

Heeft u vragen over onze koemestkorrels of hoe u deze moet strooien? Wij beantwoorden deze vragen graag wanneer u belt naar 06-50227710. Koemestkorrels bestellen? Dat kan eenvoudig via deze webshop.

Koemestkorrels

Koemestkorrels 5 Kg

6,50

Koemestkorrels

Koemestkorrels 10 Kg

9,50

Koemestkorrels

Koemestkorrels 20 Kg

16,00